Okul Tarihçe

Okul Tarihçe

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

19.11.2020 674

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz Orhangazi İmam Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin arsası merhum Halit TAHANCI Efendi tarafından İmam Hatip Okulu yapılması maksadı ile 19.10.1978 yılında 2632 metrekare olarak İlim Yayma Vakfına hibe edilmiştir. Bu tarihten sonra yaklaşık iki yıllık bir inşa sürecinin ardından okulumuz ilk öğrencileriyle 1980-1981 eğitim öğretim döneminde buluşmuştur.

İlk öğrencilerini İmam Hatip Ortaokulu olarak kucaklayan okulumuz bugüne kadar farklı kademelere dönüştürülmüş farklı isimlerle hafızalarda yer etmiştir. En son 2016 yılında İlçemizde Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak yeniden yapılanan okulumuz bugün güçlü kadrosu ve kıymetli öğrencileri ile eğitim- öğretim hayatına devam etmektedir.

Okulumuzun eğitim öğretim için kullandığı iki adet binası bulunmaktadır. Eğitim binası olarak kullandığımız okul binamızda 18 derslik, laboratuar, kütüphane, okuma salonu, mescit, konferans salonu gibi temel alanlar mevcut olup değişen ve gelişen evrensel değerlere uygun eğitim ortamları eklenmekte ve mevcutlar yenilenmektedir. Diğer binamız ise hem okuluz öğrencilerinin hem de ilçemizde ortaöğretime devam eden öğrencilerimize hizmet veren pansiyon binasıdır. Parasız yatılı olarak hizmet veren pansiyonumuz 4 katlı 78 kişilik yatak kapasitesi olan öğrencilerimizin fiziksel, ruhsal ve sosyal ihtiyaçlarını giderebilecek donatı ve tesislere sahiptir.  

Okulumuzda mevcut olan kadroların tamamına yakını dolu olup mevcut öğretmenlerimiz alanlarında uzman ve tecrübe sahibidirler. Tüm paydaşlarımızla birlikte memleketimizin, ülkemizin daha ferah, müreffeh yarınlara ulaştırılması için üzerimize düşenle yetinmeyip her zaman daha fazlası için canla başla çalışan nesiller yetiştirmek ana ilkemizdir.

 

   
  Ayrılmış: MİSYONUMUZ
Yaşadığı dünyayı yaşanılabilir bir hale getirmeyi amaçlayan, ülkesini müreffeh yarınlara ulaştırmak için çabalayan, bugünü yaşayan geçmişinden güç alarak geleceği şekillendirmeyi hedefleyen nesiller yetiştirmek.
 
  Ayrılmış: VİZYONUMUZ
Öğrencilerin zihninde insani düşünceye, özgürlüğe, ahlaka, kültürel mirasa saygıya dayanan bir din eğitimine katkıda bulunmayı, seçme ve kendi başına düşünme yeteneği ile hayatın anlamını keşfetmeyi, inancını aklı ile bütünleştirmeyi ve eleştirel zihniyeti kazandırarak, insana, düşünceye, hürriyete, ahlaki alana ve kültürel mirasa saygı anlayışında bir din eğitimi verebilmek amacındadır